Zonnepanelen Reiniger (1 liter=60m2)

Verwijdert snel vuil en aanslag van zonnepanelen

 • 1 liter is goed voor 60 m2
 • Verwijdert snel en effectief vuil
 • Droogt snel en streeploos op
 • Het is antistatisch, trekt geen stof aan
 • Tast de coating niet aan
 • Zorgt voor hoger rendement van de installatie
 • Wij leveren ook in België

25 liter cans

 • O.b.v. alcoholen en oppervlakte-actieve stoffen met antistatische werking
 • Geen bijtende bestanddelen
 • Tast coating niet aan
 • Droogt snel en streeploos op.

Gratis verzending en u betaalt achteraf.


Zonnepanelen reinigen, hoger rendement

Onze Zonnepanelen Reiniger is een effectieve en geconcentreerde reiniger. Het verwijdert o.a. atmosferische aanslag, stuifmeel, roet, vogelpoep en overig vuil. Dat zorgt voor een hoger rendement van de installatie. Tot wel 10%!

Zelf zonnepanelen schoonmaken

U kunt zonnepanelen ook heel goed zelf schoonmaken. En met onze Zonnepanelen Reiniger is het zo gefixt. Wij geven u graag tips hoe u dat zelf doet.


Lente: tijd om zonnepanelen schoon te maken

De lente en zomer komen er weer aan. Het ideale moment om de zonnepanelen weer schoon te maken. Want met schone zonnepanelen is het rendement hoger.

Zelf zonnepanelen schoonmaken is niet een hele lastige klus. En met onze Zonnepanelen Reiniger gaat dat heel gemakkelijk. In de gebruiksaanwijzigingen leest u hoe u de reiniger moet gebruiken voor het beste resultaat. Met 1 liter van onze geconcentreerde reiniger maakt u ongeveer 60m2 schoon.


Waarom moeten zonnepanelen schoongemaakt worden?

Vorig jaar hebben verschillende grote landelijke leveranciers van zonnepanelen ook zelf onderzoek gedaan. Hieruit blijkt dezelfde conclusie. Schone zonnepanelen leveren gemiddeld 10% meer rendement op. Zélfs in de herfst en in de winter. Daarnaast werkt het reinigen van zonnepanelen levensduurverlengend voor de zonnepanelen.


Voordelen Zonnepanelen Reiniger

 • Verwijdert snel en effectief vuil
 • Droogt snel en streeploos op
 • Het is antistatisch, trekt geen stof aan
 • Tast de coating niet aan
 • Zorgt voor hoger rendement van de installatie

Tips voor schoonmaken zonnepanelen

 1. De beste tijd om de zonnepanelen te reinigen is vanaf april. Tijdens de zes maanden daarop levert de zon namelijk driekwart van de jaarlijkse opbrengst.
 2. Verwijder eerst de ergste vervuilingen zoals bladeren en zand, hiermee voorkomt u krassen.
 3. Het beste is om de zonnepanelen te reinigen, als de zonnestraling minimaal is. Bijvoorbeeld ’s morgens of ‘s avonds.  
 4. Gebruik een speciaal reinigingsmiddel, zoals onze Zonnepanelen Reiniger,  en een zachte spons/borstel. Gebruik niet zomaar allesreiniger of groene zeep. 
 5. Vuil dat op de zonnepanelen ligt, glijdt naar beneden en vormt een ophoping op de eerste rij zonnecellen. Dat betekent dat de zonnecellen van alle strings minder presteren. Zorg ervoor dat de onderste rand bij verticale zonnepanelen schoon zijn.

Wat moet u vooral niet gebruiken

 1. Gebruik nooit een hogedrukspuit. Hiermee  beschadigt u het glas en de bedrading van het systeem.
 2. Bijtende schoonmaakmiddelen veroorzaken krassen op het glas van de zonnepanelen. Gebruik liever alleen (osmose) water en speciale reinigers zoals onze Zonnepanelen Reiniger.
 3. Als u zout water gebruikt, kan er zout op de zonnepanelen achter blijven. Dat is niet goed voor het rendement van de installatie. Gebruik liever (osmose) water.

Schoonmaken van verticale en horizontale zonnepanelen

De cellen op een zonnepaneel zijn opgedeeld in strings. Ligt het zonnepaneel horizontaal? Dan liggen je strings ook horizontaal. Als de zonnepanelen verticaal geplaatst zijn, liggen de strings natuurlijk ook verticaal.

Al het vuil en stof dat op je zonnepaneel komt, spoelt naar de onderrand. Daardoor blijft het vuil tegen de onderste aluminium rand van het zonnepaneel liggen. Het vuil hoopt zich steeds verder op tot de eerste rij zonnecellen.

Bij verticaal geplaatste zonnepanelen raakt de vuile rand alle strings. Alle zonnecellen doen het dan minder goed. Bij horizontaal geplaatste zonnepanelen heeft alleen de onderste string er last van. De andere strings blijven gewoon hun best doen. Daarom is het belangrijk om verticaal geplaatste zonnepanelen vaker schoon te maken. Dat doet u heel makkelijk en snel met onze Zonnepanelen Reiniger.

Vandaag bestelt bij bol.com is morgen in huis.

Home