Met onze reiniger zonnepanelen schoonmaken, zo gefixt

Zonnepanelen kunt u goed zelf schoonmaken. En met onze Zonnepanelen Reiniger is het zo gefixt. Wij geven u graag tips.

Goed om te weten: u kunt niet zomaar alles gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld onze Zonnepanelen Reiniger. Dat is een effectieve en geconcentreerde reiniger die speciaal voor zonnepanelen is ontwikkeld. Met 1 liter maakt u ongeveer 60m2 schoon.

Zonnepanelen Reiniger
  • 1 liter maakt 60 m2 schoon
  • Verwijdert snel en effectief vuil
  • Droogt snel en streeploos op
  • Tast de coating niet aan
  • Zorgt voor hoger rendement van de installatie

Zonnepanelen liggen plat

Maak ze minimaal 1 keer per jaar schoon

Op een plat dak worden de zonnepanelen vaak bijna plat geplaatst. Ze hebben een hele kleine helling. Daardoor krijgt de wind er bijna geen vat op en is de opbrengst per paneel maximaal. Het nadeel is er snel aanslag op de panelen ontstaat. Maak ze daarom 1 keer per jaar schoon.

Zonnepanelen liggen schuin

Maak ze af en toe schoon

Op een schuin dak liggen de zonnepanelen ook schuin. De regen een gratis glazenwasser. Aanslag en vuil spoelen van het paneel af. Toch is het belangrijk om ze af en toe wel schoon te maken. Want het regenwater spoelt het vaak niet helemaal schoon. Met schone zonnepanelen is het rendement natuurlijk hoger.


Zonnepanelen zelf schoonmaken: onze tips

1. Controleer regelmatig of de zonnepanelen nog schoon zijn.

2. Als u ze schoon maakt, doe het dan met weinig licht. Bijvoorbeeld bij bewolkt weer. Veel licht geeft hoge voltages en dat kan gevaarlijk zijn bij het onderhoud.

3. Maak de zonnepanelen alleen schoon als ze een normale temperatuur hebben. Ze kunnen namelijk erg heet worden, wel  80 graden.

4. Schakel altijd de installatie tijdens het schoonmaken uit.

5. Kom niet aan de bekabeling en kijk uit voor de kabels en connectoren.

6. Gebruik geen bijtende schoonmaakmiddelen. Dat is heel slecht voor de coating op het glas. Gebruik bijvoorbeeld onze Zonnepanelen Reiniger. Dat is een effectieve en geconcentreerde reiniger die speciaal voor zonnepanelen is ontwikkeld.

7. U hoeft de panelen niet droog te maken. Met ons product droogt het streeploos op. En als u de panelen droog maakt, kunnen er krassen ontstaan.

8. Leun niet op de zonnepanelen en denk eraan dat u niet met de steel van de borstel op het glas stoot. Ook dat  kan de zonnepanelen beschadigen.


Wat moet u vooral niet gebruiken

  • Gebruik nooit een hogedrukspuit. Hiermee  beschadigt u het glas en de bedrading van het systeem.
  • Bijtende schoonmaakmiddelen veroorzaken krassen op het glas van de zonnepanelen. Gebruik liever alleen (osmose) water en speciale reinigers zoals onze Zonnepanelen Reiniger.
  • Als u zout water gebruikt, kan er zout op de zonnepanelen achter blijven. Dat is niet goed voor het rendement van de installatie. Gebruik liever (osmose) water.

Soms kunt u beter niet zelf uw zonnepanelen schoonmaken

Liggen de zonnepanelen op een lastige plek? Waar u zelf moeilijk bij kunt? Schakel dan een professioneel schoonmaakbedrijf in.  Glazenwassers kunnen het vaak ook.  Uw veiligheid staat natuurlijk altijd voorop.