Raakt de CV-ketel het condenswater niet meer goed kwijt? Is de condens afvoer verstopt door kalk en aluminiumoxides?

Met onze Condens afvoerreiniger (Urigloss) lost u deze verstopping snel en makkelijk op.

Tip: Maakt u bij het plaatsen van een nieuwe ketel gebruik van de bestaande afvoeren? Reinig deze dan eerst goed met onze Condens afvoerreiniger (Urigloss). Hiermee voorkomt u veel problemen.


Prijzen

 

Gratis verzending en u betaalt achteraf.


Voordelen

  • Geen warmteafgifte (wordt niet warm)
  • Makkelijk in gebruik
  • Werkt snel en effectief
  • Bij preventief gebruik, geen verstoppingen meer

Gebruiksaanwijzingen

  • Verwijder eerst zoveel mogelijk water uit de afvoer.
  • Giet vervolgens het product rechtstreeks in de afvoer. Laat het 5 tot 10 minuten inwerken.
  • Hierna spoelen met een beetje water om te zien of de verstopping is afgenomen.
  • Als het nodig is kunt u dit herhalen totdat de verstopping volledig is opgelost.

Preventief gebruik

Wij adviseren om bij elk onderhoud aan de CV-ketel de Urigloss – Condens afvoerreiniger – (150 – 200 ml) preventief te gebruiken. Op die manier voorkomt u verstoppingen.

Vaak wordt dit doorberekend als klein materiaal.


Hoe kan een condens afvoer verstopt raken?

Condens wordt gevormd door de overgang van gas naar vloeistof. Omdat een CV-ketel werkt door middel van condensatie, hebben ze ook condensvorming.  Om het condens af te voeren, heeft de ketel een afvoer naar de riolering. Om de rioollucht en ontploffingsgevaar tegen te gaan hebben ze  een sifon. Een sifon is waterslot dat er voor zorgt dat twee gassen van elkaar gescheiden worden door middel van een vloeistof. Zo heb je nooit een open verbinding met het riool.

Waterdamp condenseert

Een CV- ketel werkt door middel van condensatie. Dit wil zeggen dat de warmte uit de waterdamp van de verbrandingsgassen worden onttrokken. Dit wordt gebruikt voor de verwarming van het huis. Omdat er warmte uit het waterdamp wordt onttrokken daalt de temperatuur zeer snel. Zo snel dat een deel van het waterdamp condenseert.

Condenswater bevat hoge zuurgraad en kalk

Dit condenswater mag niet zomaar in de regengoot worden geloosd. De zuurtegraad van dit water is namelijk vrij hoog. Van bijvoorbeeld een zinken dakgoot zal er na een tijdje niks van overblijven. Het condenswater moet worden afgevoerd naar het riool.

Omdat dit water ook een hoog gehalte aan kalk bevat, kan de condens afvoer verstopt raken. De kalk hoopt zich dan op aan de binnenkant van de buis en zo ontstaat er een verstopping. Dit kunt u oplossen door onze vloeibare afvoer ontstopper te gebruiken.

Aluminium oxides

Ook kan er vervuiling ontstaan als de warmtewisselaar en/of het rookgaskanaal van aluminium is. Dan kunnen er aluminium oxides ontstaan die zich vervolgens mengen met kalk in de afvoer. Het gevolg hiervan is dat de buizen verstopt raken.


Home