Hoe gebruikt u Urigloss?

Lees voor gebruik eerst goed de gebruiksaanwijzing van Urigloss op het etiket.


Prijzen

Urigloss voor verstopte leidingen 

Giet Urigloss langzaam en direct in het urinoir. Laat het vervolgens enige tijd (desnoods een nacht) inwerken. Hierna kunt u spoelen met een beetje water om te zien of de verstopping is afgenomen. Als het nodig is, kunt u dit proces herhalen totdat de verstopping volledig is opgelost. Als laatste moet u nogmaals goed naspoelen met water.

Advies: gebruik Urigloss preventief

Wij adviseren om wekelijks 100 ml urinoir ontstopper te gebruiken. Hiermee voorkomt u eventuele verstoppingen van onder andere urinesteen en verdwijnen hinderlijke geuren.


Urigloss voor reinigen van urinoirs

Voor wc’s en urinoirs

Schenk Urigloss op de vervuilde plek. Laat het een uur inwerken, daarna kunt u de bruine laag makkelijk met een toiletborstel schoonmaken.

Voor voegen en tegels

Maak het oppervlak wat u wilt behandelen eerst nat. Daarna giet u Urigloss verdund of onverdund over het oppervlak. U laat het 10 tot 20 minuten inwerken. De losgekomen vervuiling kunt u afspoelen met schoon water.


Let op!

Laat de urinoir ontstopper niet inwerken op roestvrij staal en chroom. En spoel altijd na met water. Dit product mag nooit gebruikt worden in combinatie met andere chemicaliën. De ontstopper is op basis van salpeterzuur. Draag daarom altijd zuur beschermende handschoenen.


Wat moet u doen als u in contact komt met de Urigloss?

Urigloss lost verstoppingen effectief op. Maar denk eraan dat u er voorzichtig mee om moet gaan. Als er ontstopper op uw huid terecht komt, kunnen er brandwonden ontstaan. Daarom raden we u aan om handschoenen te dragen wanneer u Urigloss gebruikt en een veilige afstand te bewaren tussen u en de afvoer.

Komt Urigloss toch op uw huid? Neem dan deze maatregelen.

Contact met de huid

 • Spoel overvloedig met stromend water
 • Is het letsel ernstiger dan een lichte roodheid? Laat de wond dan aan een huisarts zien.

Contact met de ogen

 • Spoel 15 tot 30 minuten onder lauw stromend water, terwijl de oogleden goed opengesperd worden. Gebruik hierbij eventueel uw vingers.
 • Draagt u contactlenzen? Als ze makkelijk te verwijderen zijn, moet u eerst de lenzen verwijderen en daarna spoelen.
 • Raadpleeg een oogarts.

Hoe voorkomt u ongevallen met vloeibare ontstoppers?

 • Lees zorgvuldig het etiket voor het gebruik.
 • Draag handschoenen en een beschermende bril. Want Urigloss kan spatten. Bij hergebruik van de handschoenen, voor het uittrekken reinigen en daarna goed laten luchten.
 • Voeg geen andere producten toe:
  1. Het toevoegen van bijvoorbeeld bleekwater veroorzaakt zeer irriterende dampen.
  2. Het toevoegen van een zuur bij een base veroorzaakt een warmteontwikkeling met het risico op spatten en zelfs het springen van de leidingen.

Home