Gratis verzending (NL en BE) en u betaalt achteraf.


Urigloss – verwijdert snel urinesteen

Gebruik Urigloss voor het verwijderen van urinesteen en (bruine) kalkaanslag in urinoirs en wc’s.


Gebruiksaanwijzigingen Urigloss

Voor reinigen van urinoirs en wc’s

Voor urinoirs en wc’s; schenk Urigloss op de vervuilde plek. Laat het even inwerken, daarna kunt u de kalk en urinesteen makkelijk met een toiletborstel verwijderen.

Voor voegen en tegels; maak het oppervlak wat u wilt behandelen eerst nat. Daarna giet u Urigloss verdund of onverdund over het oppervlak. U laat het 10 tot 20 minuten inwerken. De losgekomen vervuiling kunt u afspoelen met schoon water.

Let op! Laat Urigloss niet inwerken op roestvrij staal en chroom. En spoel altijd na met water. Dit product mag nooit gebruikt worden in combinatie met andere chemicaliën. Draag altijd (zuur) beschermende handschoenen.

En krijgt u toch Urigloss op bijvoorbeeld uw handen? Neem dan deze maatregelen.


Wat is urinesteen?

Urinesteen is een neerslagproduct uit urine, dat in de wc en urinoirs kan achterblijven. Dit ontstaat uit kalk in combinatie met zouten die in urine voorkomen. Doordat het verschillende soorten zouten kunnen zijn, bestaan er ook verschillende soorten urinesteen.

Ook buiten het lichaam kan urinesteen nog neerslaan, in de vorm van een bruine aanslag in toiletten en urinoirs. Let op: op den duur kan een toilet of urinoir verstopt raken door urinesteen. Langdurige ophopingen van urinesteen zorgt ervoor dat de sifon en achterliggende leidingen verder dicht gaan zitten.

Met onze urinesteen verwijderaar (Urigloss) kunt u heel effectief urinesteen en de bruine kalkaanslag verwijderen. En door het regelmatig te gebruiken, kunt u de aanslag en de vieze geurtjes voorkomen.


Urinesteen en kalk in veel urinoirs

Urinesteen en kalk komen zeer vaak voor. Dat komt onder andere door de combinatie van hardheid van leidingwater en het neerslagproducten uit urine. Als urinoirs in bijvoorbeeld openbare gebouwen en horeca veel en intensief worden gebruikt, zie je vaak een bruine aanslag in de randen. Dat is vervuiling van urinesteen en kalk.

Het is uitermate belangrijk een effectieve urinesteen verwijderaar te gebruiken voor een hygiënisch toilet. Urinesteen is moeilijk te verwijderen. Er zijn weinig urinesteen verwijderaars die de urinesteen helemaal en goed verwijderen. Wij hebben een hiervoor een zeer effectief product: Urigloss.


Hoe voorkom je urinesteen?

Wij adviseren om wekelijks 100 ml van onze Urigloss te gebruiken. Hiermee voorkomt u eventuele verstoppingen van onder andere urinesteen en verdwijnen hinderlijke geuren.


Waar wordt de urinesteen verwijderaar (Urigloss) gebruikt?

Onze urinesteen verwijderaar Urigloss wordt heel veel gebruikt in onder andere de horeca, ziekenhuizen, kantoren, sportverenigingen, scholen en campings.